
افسردگی در مردان

ابتدا یاداوری کنم این مطلب برای مردانی هست که فکر میکنن افسرده هستن یا حسی دارند که فک میکنن افسرده هستن.
اینکه جنسیت خاصی بین مرد و زن بیشتر افسرده میشن اشتباه هست و هر دو تقریبا شیوع افسردگی اتفاق میفته.
اما مرد ها کمتر این حس رو درک میکنن و یا با بقیه درمیون میزارن پس این حس کمتر قابل لمس هست یا شاید پنهان و بعد ها و بعد ها متوجه میشود که این حس افسردگی بوده.
میخوایم با مشکلات افسردگی اشنا بشیم و درباره اش صحبت کنیم. اگه نیاز به سوال کمکی دارید از قسمت کلینیک مشاورچی سوال کنید
افسردگی از این نظر اهمیت دارد که عامل مهم غیبت افراد از کار , از زندگی روزمره و فعالیت های روزانه و در نهایت فکر به خودکشی می باشد.
حس از دست دادن زندگی و بی تفاوتی در انجام کار های لذت بخش زندگی و...
افسردگی در مردان
بروز افسردگی در افراد تنها به یک علت خاص محدود نمیشود. گاهی این اختلال به علت ناملایمات زندگی، بیماریهای جسمی یا سایر عوامل محرک بروز میکند، با این حال ممکن است ناگهانی و بدون اینکه با هیچ یک از این عوامل در ارتباط باشد ظاهر گردد.
روانشناسان معتقدند که عوامل بسیار زیادی برای بروز این بیماری در افراد تأثیر گذار است که از جمله علل بروز نشانههای افسردگی شدید میتوان به تروما، ژنتیک، شرایط زندگی، ساختار مغز، سایر شرایط پزشکی، مواد اعتیادآور و... اشاره داشت. در ادامه عوامل ذکر شده را شرح دادهایم:
1- علائم افسردگی مردان ناشی از تروما
ضربه روحی یا تروما در سنین بسیار کم میتواند به تغییرات دراز مدت در نوع عملکرد و واکنش مغز نسبت به ترس و استرس منجر شود. به همین دلیل است که این تغییرات مغزی، احتمال بروز افسردگی در افرادی که سابقهی تروما در دوران کودکی را دارند افزایش مییابد.
2- نقش ژنتیک در بروز علائم افسردگی مردان
در برخی از موارد مشاهده شده که اختلالات خلقی و افکار خودکشی ممکن است زمینهی ژنتیکی داشته باشند، توجه داشته باشید که ژنتیک تنها یک عامل از عواملی است که احتمال ابتلا به افسردگی را زیاد میکند.
100 درصد ژنهای دوقلوهای همسان با یکدیگر مشابه هستند. در حالی که احتمال اینکه هر دو نفر آنها به بیماری افسردگی مردان دچار گردند کمتر از 30 درصد است. علائم و نشانههای افسردگی شدید در افرادی که زمینهی ژنتیکی دارند معمولا در سنین پایینتر ظاهر میشود.
توجه داشته باشید که علاوه بر عامل ژنتیک همراه شدن آن با عوامل دیگری مانند اتفاقات و شرایط نامطلوب زندگی نیز در ابتلای این افراد به افسردگی بی تأثیر نیست.
3- شرایط زندگی عاملی بر افزایش علائم افسردگی مردان
وضعیت مالی، محل زندگی، روابط اجتماعی، وضعیت تأهل و ... از جمله عواملی هستند که در بروز افسردگی در افراد تأثیر گذارند. اما فرضیه دیگری که وجود دارد این است که شاید بتوان برعکس، افسردگی را عامل بروز شرایط نامساعد زندگی دانست. مثلا شیوع افسردگی در افراد بی خانمان بیشتر است، اما در برخی موارد نیز احتمال دارد که افسردگی سبب آوارگی این افراد شده باشد.
4- نقش ساختار مغز در بروز علائم افسردگی مردان
مطالعهی تصاویر مغزی نشان دهندهی کاهش فعالیت لوب پیشانی مغز در مبتلایان به افسردگی است. همچنین گفته میشود که الگوی مغزی این افراد هنگام خواب متفاوت است. افسردگی در نحوهی پاسخگویی غدهی هیپوفیز و هیپوتالاموس نسبت به تحریکات هورمونی نیز تغییر ایجاد میکند.
5- سایر شرایط پزشکی مؤثر بر بروز علائم افسردگی مردان
احتمال ابتلا به بیماری افسردگی در افرادی که سابقهی ابتلا به اختلالات خواب، درد مزمن، اضطراب یا بیش فعالی دارند بیشتر است. همین تاثیرات جسمانی افسردگی آنها را وادار به مراجعه به پزشک میکند.
6- مواد مخدر
اعتیاد به مواد مخدر احتمال ابتلا به افسردگی را افزایش میدهد. اعتیاد از جمله مواردی است که فرد را در شرایطی قرار میدهد که عوامل ابتلا به افسردگی در فرد بسیار افزایش یابد و حتی بر خانواده فرد نیز تاثیر میگذارد و احتمال ابتلای سایر اعضای خانواده فرد معتاد را به بیماری افسردگی افزایش میدهد.
آیا افسردگی در مردان همان غمگین بودن است؟
مرگ یک عزیز، از دست دادن شغل یا پایان رابطه عاشقانه تجربیات سختی برای یک فرد هستند.
احساس غم یا سوگ در پاسخ به چنین موقعیتهایی کاملا عادی است. افرادی که تجربهی فقدان را دارند شاید خودشان را فردی “افسرده” توصیف کنند. این در حالی است که مشکلات ناشی از سوگ در طبقه بندی اختلال سوگ قرار می گیرند و نه افسردگی.
غمگین بودن همان افسردگی نیست.
فرآیند سوگواری طبیعی و منحصر به هر فرد است و با برخی از ویژگیهای افسردگی شباهت دارد. هم سوگواری و هم افسردگی میتوانند شامل غم شدید و ترک فعالیتهای معمول باشند.
انواع افسردگی:
افسردگی انواع مختلفی دارد که در هر نوع میزان و شدت علائم با یکدیگر متفاوت است و هر یک روش درمانی خاص خودش را داراست. انواع افسردگی شامل:
-
افسردگی اساسی (ماژور)
- دیستایمیا (خلق و خوی دائما افسرده)
- افسردگی فصلی
- افسردگی پس از زایمان
- اختلال ملال پیش از قاعدگی
- افسردگی دوران سالمندی
مردم با افسردگی متوسط چه احساسی دارند؟
افسردگی متوسط مرحله بعدی افسردگی خفیف با علائم و علائم است که شدیدتر از افسردگی خفیف است.
افراد مبتلا به افسردگی متوسط و خفیف علائم مشابهی دارند، با این تفاوت که افرادی که افسردگی متوسط دارند علاوه بر علائم ذکر شده در افسردگی خفیف همچنین نشانه های زیر را نشان می دهند.
- آنها با اعتماد به نفس خود مشکل دارند
- بهره وری و کارایی آنها کاهش می یابد
- احساس ناپذیر و غایب هستند
- حساسیت آنها افزایش می یابد
- بسیار نگران هشتند
تفاوت اصلی بین افسردگی خفیف تا متوسط این است که افسردگی متوسط علائم شدید دارد که می تواند مشکلات را در خانه و محل کار ایجاد کند.
شما احتمالا مشکلات زندگی قابل توجهی را در زندگی اجتماعی خود پیدا خواهید کرد.
افسردگی متوسط بسیار ساده تر از افسردگی خفیف است، زیرا در این گروه از علائم افسردگی میزان قابل توجهی از آسیب به زندگی روزمره شما را نشان می دهد.
مهار کننده های بازجذب سروتونین نیز در این گروه افسردگی مورد استفاده قرار می گیرند و باید به مدت شش ماه به منظور تأثیر کامل آنها استفاده شوند و همچنین درمان شناختی رفتاری ممکن است در برخی از افراد مبتلا به افسردگی متوسط استفاده شود.
درمان افسردگی در مردان بدون دارو!
از جمله کارهایی که برای درمان از افسردگی میتوانید انجام دهید، رفتن به یک کلاس ورزشی و فعالیت بدنی شدید یا پیادهروی در خیابانهایی که احساس خوبی نسبت به آنها دارید و نوشتن است که در روحیه شما بسیار تاثیر گذار میباشد.
تغییر سبک زندگی یکی از سادهترین و درعینحال مهمترین و کاربردیترین روش های درمان افسردگی است. حتی سایر روش های درمان نیز در سایهی تغییر سبک زندگی بهتر عمل خواهند کرد. گاهی اوقات تغییر سبک زندگی و حالوهوای فرد بیمار اصلا باعث میشود که به دارو و سایر روش های درمان افسردگی نیازی نباشد.
از اقداماتی که میتوان برای تغییر سبک زندگی و درمان افسردگی انجام داد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. به آنچه در اطرافتان میگذرد، توجه نکنید و خوش باشید
اگر دچار افسردگی شدهاید باید بدانید که برای درمان افسردگی نباید به اطراف توجه کنید بلکه باید خوش باشید! اگر بیحوصله هستید هیچ چیز دیگری بهغیر از شادی نمیتواند شما را از این حالت خارج کند. پس به به آنچه در اطرافتان میگذرد، توجه نکنید و خوش باشید.
فقط دو چیز است که در این دنیا راه گریز ندارد: مرگ و مالیات او یک چیز دیگر را فراموش کرده: ناراحتی!
قبول کنید که کمی ناراحتی، واقعاً اهمیتی ندارد. بپذیرید که احساس پریشانی زودگذر است و از این که ناراحت هستید خود را بیشتر نرنجانید.
2. پرجنب و جوش باشید
با قدم زدن و غصه خوردن در خانه، افسردهتر هم میشوید. پس توصیه میکنیم از خانه بیرون بزنید و کاری را که دوست دارید، با جنب و جوش انجام بدهید. میتوانید پیادهروی یا دوچرخه سواری کنید. به یکی از دوستان خود سر بزنید. شطرنج بازی کنید. مطالعه کنید. یا فقط نقش یک فرد نیکوکار را به خود بگیرید. با این همه تماشای برنامههای تلویزیون و پیچاندن دکمه آن، احتیاج به جنب و جوش ندارد.
3. خودتان را سرگرم کنید
فکر کنید ببینید انجام چه کارهایی شما را سرگرم میکند. بهترین راه این است که فعالیتهای مورد علاثه خود را روی کاغذ بنویسید، البته مساله این است که هنگام ناراحتی و بیحوصلگی هیچ کاری لذت بخش نیست. پس چه کار باید کرد؟ فهرستی از فعالیتهایی که قبلاً از انجام آنها لذت میبردید را تهیه کنید. پس از آن یکی از آنها را انتخاب کنید و انجام دهید.