
ایوان پیتروویچ پاولوف کیست ؟

سلام امیدوارم حال دلتون خوب باشه
در قدیم که اوایل زدن این وب سایت بود تصمیم داشتم تا درباره زندگی نامه تک تک روانشناسان مخصوصا روان درمان ها مثل:
زیگموند فروید، آلفر آدلر، و خیلی های دیگه شون براتون به صورت کلی توضیح بدم .
اما وقتی درباره زندگی نامه این ها نوشتم و بازخورد شما خواننده های عزیز و دیدم تصمیمم عوض شد، بنا به دلایلی تصمیم گرفتم در شرایط مربوطه از روانشناسی که اون موضوع رو مطرح کرده یا به قول ما مشاوران بالینی، ایده یا دیدگاهی داره، در همون جای مخصوص خودش صحبت کنم.
دلیلش هم این بود که فکر میکنم شاید برای شما خواننده عزیز این موضوع مفهومی تر باشه تا اینکه مثلا یهو از فرض، داروین بگم .
این بود که دیدم مبحث یادگیری از دو تا مقاله قبل بوده این بود که تصمیم گرفتم تا از این موضوع بهره ببرم براتون بنویسم که داستان این موضوع سگ های پاولوف چیه؟ اما لزوم این کار رو ابتدا توضیح درمورد خود پاولوف بگم
البته شاید خیلی مختصر باشه ولی اگر کامل ترشو خواستید برای ما کامنت بزارید یا از طریق دایرکت شبکه های اجتماعی مشاورچی برامون بفرستید
شک نکنید من برای دادن بهترین راه حل در حد توانم ثانیه ای دریغ نمی کنم.
ایوان پیتروویچ پاولوف کیست ؟
ایوان پیتروویچ پاولوف کیست ؟
جالبه بگم براتون که سالروز تولد پاولوف با خواهر من توی یک روز هست یعنی 23 شهریور البته به تاریخ ما، هرچند که در اصل تولد این دانشمند بزرگ در 14 سپتامبر ، هست که میتونیم بگیم عصبشناس، فیزیولوژیست، روانشناس و پزشک روس است که در سال ۱۹۰۴ برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی شد.
شهرت پاولوف بیشتر بهواسطه کارهای او در زمینه بازتاب شرطی ناشی میشود. وی نویسنده کتابهای مهم و مرجع در علم روانشناسی از جمله «گفتارهایی درباره بازتابهای شرطی بیست»، «پنج سال مطالعه عینی بر روی فعالیتهای عالی عصبی حیوانات»، «غدههای گوارشی»
شخصیت برجسته ی پاولوف:
بازهم جالبه که براتون بگم که انقدر این دانشمند شخصیت برجسته ای داشته که جایزه های زیادی توی طول عمرش گرفته که خوب میتونیم بگیم که:
دریافت جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی در سال 1904 و عضویت در آکادمی علوم روسیه در سال 1907 اشاره کرد. پژوهشها و کشفیات پاولوف درباره «واکنشها» به رشد جنبش رفتارگرایی کمکی شایان کرده.
شرطی شدن پاولوف:
پژوهشگرانی دیگر از کارهای پاولوف در مطالعه شرطیسازی به عنوان شکلی از یادگیری استفاده کردند. پژوهشهای پاولوف همچنین نشانگر روشهای مطالعه واکنش به محیط به شیوهای عینی و علمی است.
تا همین جا داشته باشید در مقالات بعدی خیلی بیشتر و کامل تر براتون از شرطی شدن سگ های پاولوف بگم.
برگردیم سر زندگی نامه پاولوف:
همون طور که گفتم او روسی ست و در روس به دنیا اومده پدرش وضع مالی بسیار بدی داشته و به گفته بعضی ها با باغبونی روزگار می گذرونده، ولی با همین شرایط پاولوف خودشو نباخت هی بشینه غصه وضعیت پدرشو بخوره و بگه من چرا انقدر بدبختم وبابام فلان کس نیست و شاید مهم ترین علت موفقیتش هم همین عزت نفسش بوده.
این بود که از همون بچگی علاقه زیادی به کتاب و درس خوندن داشت دراین حد که در سن 5 سالگی شروع کردن به آموختن نوشتن و خوندن و تا سن 11 سالگی وارد مدرسه کلیسای ریازان رفت.
ولی خوب چون علاقه ای به درس های تقریبا مذهبی اونجا نداشت کلیسا رو ترک کرد و به دانشگاه سن پترزبورگ رفت، و علوم طبیعی خوند.
خلاصه با موفقیت دوره پزشکی رو تموم کرد و مدرک گرفت حدودا یعنی سال 1879
و چون خیلی درس خون بود بورسیه از کشور آلمان گرفت و کمک هزینه ادامه تحصیلش شد.
یعنی در سال های 1884 تا 1886
پزشکی و بالینی آرزوی ایوان پاولوف:
او خیلی سعی کرد که بتونه در کلینیک سن پترزبورگ بتونه علم پزشکی رو با علم روانشناسی بالینی تلفیق کنه.
البته از حق نگذریم نه تنها موفق شد به آرزوی دلی خودش برسه بلکه به شدت به علم روانشناسی با این کشف کمک کرده و خیلی از نظریات روانشناسی مدیون ایشونه.
افتخارات پاوولوف:
انقدر به خطا و آزمون های خودش در سن پترزبورگ ادامه داد تا تونست اعصاب ترشحی پانکراس در 1888 رو کشف کنه.
بعد هم به پژوهش درباره فرایندهای گوارشی پرداخت. پژوهشی که سرانجام در 1904 جایزه نوبل را نصیب او شد .
پاولوف استاد دانشگاه سن پترزبورگ می شود:
در 1890 پاولوف به عنوان داروشناس در آکادمی پزشکی نظامی در سنپترزبورگ برگزیده شد و یکسال بعد استاد فیزیولوژی آن دانشگاه شد، سمتی که تا سال 1924 آنرا حفظ کرد. وی در سال ۱۸۹۸ موفق به اخذ درجه دکترا از دانشگاه سنپترزبورگ شد.
کشفیات و پژوهش های پاولوف کمک بزرگی به همه کرد:
پژوهشها و کشفیات پاولوف درباره «واکنشها» به رشد جنبش رفتارگرایی کمک زیادی کرد. پژوهشگران دیگری از کارهای پاولوف در مطالعه شرطیسازی به عنوان شکلی از یادگیری استفاده کردند. پژوهشهای پاولوف همچنین نشانگر روشهای مطالعه واکنش به محیط به شیوهای عینی و علمی است.
تجربیات پاولوف:
پاولوف در دانشگاه، از وجود استادان برجستهای همچون مندلیف در شیمی کانی، باتلروف در شیمی آلی و بهویژه آی. اف. تیسون در فیزیولوژی بهره برد،که تيسون کمک زیادی در تبدیل پاولوف به بزرگترین دانشمند آزمایشگر زمان خود کرد.
او در دانشگاه سن پترزبورگ، فیزیولوژی حیوانی را بهعنوان رشته اصلی و شیمی را بهعنوان رشته فرعی خود انتخاب کرد و نخستین تحقیق خود را درباره فیزیولوژی اعصاب لوزالمعده به انجام رساند.
ایوان پیتروویچ پاولوف کیست ؟
تاثیر پژوهش پاولوف:
کشف شرطیسازی کلاسیک توسط پاولوف، بهعنوان یکی از مهمترین کشفیات در تاریخ روانشناسی باقی ماندهاست. فرایند شرطیسازی، افزون بر شکل دادن پایههای آنچه بعدها روانشناسی رفتاری نامیده شد،
امروزه به دلیل کاربردهای زیاد، از جمله اصلاح رفتار و درمان بیماریهای سلامت روان، همچنان با اهمیت باقی مانده است. غالبا از شرطیسازی کلاسیک برای درمان انواع هراسها، اضطراب و اختلالات هراس استفاده میشه.
ایوان پاولوف در محافل اندیشهای امروز:
در محافل کنونی اندیشه، پاولوف بهطور هدفمندانهای یک رفتارگرا معرفی شده و بهاین شکل همراه با انقراض رفتارگرایی از صحنه بررسی به دور خواهد ماند.
گرچه یافتههای پاولوف در نهضت رفتارشناسی نقش اساسی داشت، اما پاولوف رفتارگرا نبود، بلکه یک روانشناس تجربی-آزمایشگاهی است و بهحق میتوان او را «پدر روانشناسی آزمایشگاهی» دانست.
امروزه از یافتههای او در علم بازتابشناسی (reflexology) استفاده میشه.
پاولوف در ایران هم جایگاه بالایی داره:
در ایران، در سالهای ۱۳۵۰ تا ۱۳۶۰ کتابهای بسیاری درباره پاولوف ترجمه شد. برخی از این كتابها عبارتند از: «بهسوی روانشناسی و روانپزشکی علمی» اثر هاری کی ولز و ترجمه نصرالله کسرائیان(دو جلد)، «مجموعه آثار پاولوف»(دو جلد)، «پاولوف» از سوی انتشارات خوارزمی، «کارهای اساسی پاولوف» ترجمه مصطفی مفیدی، «منتخب آثار پاولوف: تيپشناسی، تحقيقات گوارشی، فعاليت عالی عصبی، خواب طبيعی و مصنوعی» به ترجمه جلال کیا.
همچنین امیرحسین آریانپور کتاب ((روانشناسی از دیدگاه واقعگرایی)) در ارتباط با روانشناسی پاولوفی (مجموعه مقالات)» را در این زمینه تدوین و گردآوردهاست.
جایگاه علمی پاولوف در جوامع بینالمللی:
در آمریکا و در آغاز قرن بیستم پاولوف در میان روانشناسان آمریکایی کاملا شناخته شده و مشهور بود. کتاب «گفتارهایی درباره بازتابهای شرطی بیست» و «پنج سال مطالعه عینی بر روی فعالیتهای عالی عصبی حیوانات» در 1928 توسط هورسلی گانت پزشک آمریکایی ترجمه شد. به مدت 35 سال کارهای پاولوف و همکاران وی حمایت و تایید فراوانی برای روانشناسی عینی بهطور اعم و برای رشد فیزیولوژی در روسیه بهطور اخص به همراه داشت.
فوت پاولوف:
در مقالات و مباحثی که در کتب زندگی نامه ها شخصیت ها هست درباره فوت دقیق و علت مرگ این فرد چیزی ذکر نشده متاسفانه، به همین علت نمی دونیم که کی و کجا از دنیا رفته اما به پاس زحمت هایی که کشید و کمک بی دریغش به علوم بالینی و پزشکی برای روح بزرگش آرزوی آرامش داریم.
بازهم از اینکه با نگاه پرمحبتتون من رو تا آخر این وبلاگ همراهی کردید از شما ممنونیم